FAQ

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål på denne side for at gøre det nemmere for dig. Kontakt os venligst, hvis du ikke kan finde de svar, du leder efter.

BESTILLING OG LEVERING

Absolut, vi har åbent for afhentning mandag-torsdag 08:00-15:00.

Sture Steens Väg 9, 341 55 Vittaryd, Sverige

Ja, du har altid en fortrydelsesret på 14 dage fra den dag, varen er blevet leveret. Bemærk venligst, at vi kun refunderer de købte produkter og ingen andre omkostninger i forbindelse med forsendelse, transport, betalingsgebyrer osv. Fortrydelsesretten gælder ikke ved køb af produkter, der er fremstillet efter en kundes særlige specifikationer, f.eks. en ordre på savsnit. Du kan læse mere om vores fortrydelsesret under vores købsbetingelser, punkt 10. Fortrydelsesret.

Fem år på materiale- og fabrikationsfejl. Vi bestræber os altid på at levere den højeste kvalitet. Garantien gælder dog kun til privat brug. Garantien gælder ikke, hvis følgende gør sig gældende:

 • Paneler, der er blevet ukorrekt installeret, brugt, ændret eller rengjort ukorrekt.
 • Normal slitage, mærker/ridser eller andre skader forårsaget af uagtsomhed.
 • Hvis panelerne er blevet installeret udendørs eller i et fugtigt miljø.
 • Hvis panelerne er blevet beskadiget på grund af en ulykke.
Den aktuelle leveringstid fra os er 2-7 arbejdsdage.
Vi bruger DHL Home Delivery, men vi kan ikke vælge en bestemt leveringsdag for kunden.
Ja, du skal være hjemme på leveringstidspunktet. Det skyldes, at der skal kunne skrives en kvittering for, at du har modtaget de korrekte produkter. Du skal også sikre dig, at der ikke er sket transportskader.

MONTERING - INSTALLATION

RecoSilent bag trælamellerne er et "blødt" akustisk tæppe, der kan monteres på en afrundet væg, hvis kurven ikke er for skarp.  
Nej, det er ikke muligt. Her anbefaler vi, at du limer panelerne. Ellers skal du bruge dyvler. Link til vores montagelim: Montagelim - 290ml - WallRibbon
Hvis ribbepanelerne står på gulvet/soklen, anbefaler vi lim som den nemmeste monteringsmetode. Link til vores montagelim: Montagelim - 290ml - WallRibbon
Vi anbefaler ikke at montere vores paneler i badeværelser/vådrum. Et gæstetoilet uden bruser er dog ikke noget problem. 
Det anbefales ikke at installere vores paneler i saunaen.  
Ja, det kan du godt. Vægpanelernes akustik vil ikke ændre sig, afhængigt af om panelerne monteres vandret eller lodret.
Det anbefales ikke at montere vores paneler omkring en pejs. 
Hvis du har afbrydere eller stik på væggen, skal du bruge en stiksav/hulsav. Derefter laver du et hul i panelet og monterer derefter stikket ovenpå eller forsænket i panelet. Monteringsvejledninger til ribbevægge og vægpaneler kan findes på vores monteringsside.

Vi anbefaler ikke at installere vores paneler udendørs.
Ja, hvis udestuen er isoleret og har varme året rundt.
Ja, du kan sagtens splejse panelerne. På den lange side af vores paneler har de et 5 mm overlap, der gør, at samlingerne slet ikke er synlige. På den korte side placerer du dem ende mod ende, eller du kan bruge en afslutningsliste mellem panelerne.
Det fungerer at montere vores paneler på næsten alle overflader. For eksempel på en overflade af beton, træ, tapet eller mursten.
En tube lim er nok til ca. 2,5 paneler. Vi anbefaler den lim, som vi sælger på vores hjemmeside. Link til vores montagelim: Montagelim - 290ml - WallRibbon
Vi anbefaler, at du limer afslutningslisten fast på vægpanelet og den eksisterende væg. Du kan også vælge at skrue listen op eller bruge søm.
Ja, det kan du. Det er ikke noget problem at montere panelerne i loftet. Vi anbefaler, at du monterer panelerne i loftet med vores monteringsskrue. Husk, at det kræver dobbelt så mange skruer, og at du skal placere skruerne med en afstand på 30 cm for at få det bedste resultat. 

MATERIALE  

Genbrugsplast, mere end 50% er fra PET-flasker.   Tæppet opfylder også alle krav i REACH-forordningen EC1907/2006.       Producenten certificerer, at filten ikke indeholder mere end 0,1 % af de stoffer, der er opført på følgende liste: 

 • Det Europæiske Kemikalieagenturs bilag XVII-liste over begrænsede stoffer.
 • Den Europæiske Unions begrænsning af farlige stoffer (RoHS 3 EU2015/863). 
 •   Californiens Proposition 65-liste i henhold til Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act fra 1986.  
 • International Living Future Institute (ILFI). 
Vores paneler består af 12 mm MDF og 0,6 mm FSC-certificeret finer (overfladebehandlet, lakeret, bejdset eller ubehandlet), højtrykslaminat eller vandbaseret maling. Produktet opfylder Möbelfaktas krav til miljø og ansvarlige forsyningskæder.

PANELERNE  

Vores panelstørrelser er 2400x600mm og 2960x600mm.  
Vi har tre forskellige farver akustikfilt; sort, grå og hvid. Vi har et stort udvalg, og det er derfor ikke muligt at kombinere ribberne og tæppet på nogen måde. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@wallribbon.com.
 • Et 2400x600 mm panel dækker 1,44 m².
 • Et panel på 2960x600 mm dækker 1,77 m².

Vær dog opmærksom på, at installationen af panelerne kan resultere i spild.

Nej, vores paneler er ikke svære at skære selv. Vi anbefaler, at du bruger en rundsav, en dyksav eller en fintandet sav. Hvis du vil skære i panelets filt, anbefaler vi, at du bruger en tæppekniv.
Forskellen er, at der på Classic Oak-panelet ikke er knaster i træstrukturen. Mens Rustic Natural Oak har knaster, så egetræet ser lidt rustikt/gammelt ud.    Hvis du vil have mere hvidpigmenteret eg, anbefaler vi vores hvidpigmenterede olie.  
Classic Oak er et ubehandlet egetræspanel, mens Diamond Oak har en lakeret overflade.
Classic Ash er et ubehandlet askepanel, mens Diamond Ash har en 2% hvidpigmenteret lakeret finish.  
Nej, det er ikke noget, vi tilbyder i øjeblikket. Men du kan købe panelerne og så selv fjerne clipsene på bagsiden.
Hvis du skal skære i højden, er den bedste måde at gøre det på at bruge en rundsav eller en dyksav. Brug helst en lineal til at få snittet lige. Hvis det er i bredden, skal du gøre det samme, hvis du skal skære i en træliste, ellers skal du bruge en tæppekniv, hvis du skal skære i akustikfilten. 
Ja, vi tilbyder tilskæring af paneler mod et gebyr. Du kan tilføje savsnit på produktsiderne, kigge efter knappen Savsnit og indtaste det ønskede antal savsnit og den ønskede højde i mm, så klarer vi resten.
Mellemrummet mellem ribberne er 15 mm.
Ribbernes bredde er 25 mm.
Du kan også oliere kanterne på MDF-pladen for at få en mere "blank" finish. Det er bedst, hvis du ved, at panelerne enten vil blive savet i højden eller skåret i bredden. Hvis du får spild, anbefaler vi, at du tester på en ribbe, så du kan se det nøjagtige resultat.
Der er 15 ribber på et panel. 12 på Barcode

Care

Den nemmeste måde er at rengøre panelerne med en tør moppe eller at støvsuge dem forsigtigt. 
Afhængigt af om du har olieret dem eller ej, er det godt at oliere panelerne en gang om året. Det, du skal huske på, er, at panelerne bliver solblegede med tiden og kan ændre sig lidt i træet.
Nej, kun hvis du selv har olieret dem fra begyndelsen.

LYDKLASSIFICERING  

 • Montering direkte på væggen giver D-klasse  
 • Montering med 45 mm luftspalte uden isolering giver C-klasse.  
 • Montering med 45 mm mineraluld giver A-klasse med ekstra gode værdier i lave frekvenser. 
Nej, men de dæmper lyden takket være den akustiske filt, men kun med begrænsede resultater.
Panelerne reducerer lyden, afhængigt af hvor mange du bruger. De hjælper med at absorbere lyden i rummet.

BRANDKLASSIFICERING  

Den akustiske filt på vores standardpaneler er brandklassificeret Bs1-D0, og trælamellerne er Ds2-D0. Vi kan tilbyde brandklassificering, og i så fald opfylder alt klasse B. Kontakt venligst info@wallribbon.com, hvis du er interesseret.

Andet

Det er ligegyldigt, men det handler om din egen smag, du gør, hvad du vil.  
Billederne på hjemmesiden giver et godt og inspirerende billede af panelerne. Farven på de paneler, du ser på din skærm, kan f.eks. afhænge af lysstyrke, kvalitet osv. Træ er fra naturen og ændrer og former sig selv i udseende. Vi anbefaler, at du bestiller prøver hos os for at være sikker på at få det rigtige. 
Selvfølgelig kan selve stangen holde mindre vægte, men hvis du skal have tunge ting som gryder/tv/hylder, anbefaler vi absolut, at du forankrer den til den underliggende væg.
Vores produkter er fremstillet i Sverige, og alle materialer kommer fra Sverige. Vores akustiske tæppe er lavet af mere end 50% genbrugte PET-flasker. Vi har også et FSC-certifikat for træfinér på alle vores paneler.
Indkøbskurv
Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

15% rabat

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag en rabatkode på 15 %, der gælder for ét køb. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

Welcome to Wallribbon!

It looks like you are on the wrong page

Would you like to go here instead?